Бої тривають на п’яти напрямках, ворог найбільше атакував Лиманський і Покровський

Бої тривають на п'яти напрямках, ворог найбільше атакував Лиманський і Покровський

Дані Генштабу

06.10.2024 17:20

Укрінформ

Від початку доби російська армія атакувала на дев'яти напрямках фронту, на п'яти з них бої тривають.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 6 жовтня, передає Укрінформ.

Російська армія продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Від вогню ворожих мінометів й артилерії постраждали райони Олександрівки та Майського. Сім керованих авіабомб загарбники скинули на райони Андріївки, Ободів, Катеринівки, Яструбиного та Павлівки.

Ударів 16 КАБами росіяни завдали по власній Курській області.

На Харківському напрямку російські війська за сьогодні здійснили вже п’ять атак поблизу Стариці та Вовчанська. Боєзіткнення біля останнього ще тривають.

На Куп’янському напрямку армія РФ від початку доби тричі атакувала Кучерівку й Новоосинове. Одна атака досі триває.

Керовані авіабомби загарбники скинули на райони Зеленого Гаю й Першотравневого.

На Лиманському напрямку ворог 14 разів намагався потіснити Сили оборони із займаних позицій поблизу Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Григорівки та Діброви. 11 боїв уже завершені, решта тривають.

Читайте також: Загарбники минулої доби випустили 17 КАБів і 64 FPV-дрони по прикордонню України

На Краматорському напрямку українські захисники відбили три атаки неподалік від Білої Гори.

На Торецькому напрямку російська армія вісім разів атакувала біля Торецька та Щербинівки. Біля останньої загарбники досі продовжують свої наступальні дії.

Ворожих ударів керованими бомбами зазнали Дружба й Костянтинівка.

На Покровському напрямку війська РФ провели десять наступальних дій – штурмували українські позиції в районах Мирнограда, Лисівки, Крутого Яру та Селидового.

На Курахівському напрямку ситуація напружена. Дев’ять разів російська армія атакувала поблизу Новоселідового, Гірника, Цукуриного, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Два боєзіткнення тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі штурмували оборонні рубежі біля Богоявленки й Золотої Ниви. Штурмова авіація РФ відпрацювала по Новодарівці і Полтавці.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки.

На інших напрямках ситуація суттєво не змінилася.

Читайте також: Харківщина: ворог посилює підрозділи біля Глибокого та проводить інженерні роботи неподалік Лукʼянців

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися загалом 169 боєзіткнень. Найбільшу активність загарбники проявляли на Покровському, Курахівському та Куп’янському напрямках.

 
Сообщают Скандалы