До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною

До кінця року Україна запустить залізничне сполучення зі Словаччиною

07.10.2024 18:31

Укрінформ

Україна та Словаччина обговорили розбудову автомобільного та залізничного сполучення між двома країнами.

Про це за підсумками міжурядових консультацій повідомив у Фейсбуці заступник міністра з розвитку громад та територій України Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«Провели секторальну зустріч щодо розбудови кордону. У фокусі як автомобільне, так і залізничне сполучення. Наприкінці року плануємо з’єднати Київ з основними словацькими містами — Братиславою та Кошице. Залізничне сполучення стане можливим зі зручною пересадкою в Чопі», — йдеться в повідомленні.

Також серед пріоритетів спільної роботи — будівництво вузької колії до Ужгорода, що дозволить забезпечити пасажирське сполучення Братислава — Чоп власне до Ужгорода. Цей напрямок у міністерстві розраховують запустити у 2025-2026 роках.

Обговорили учасники зустрічі і фінальні заходи у роботі на текстом угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Також темою для обговорення стала подальша розбудова спільних пунктів пропуску. Так, ПП «Павлове — Матіовце» планується відкрити для пасажирського транспорту, ПП «Ужгород — Вишнє Нємецьке» — модернізувати та розширити для пішоходів. На ПП «Малий Березний — Убля» хочуть дозволити проїзд вантажівкам до 5 т.

Читайте також: Залізниці України і Польщі розвиватимуть інтермодальні маршрути до Азії

Як повідомлялося, очільники аграрних відомств підписали Меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства та харчової промисловості під час візиту української урядової делегації до Словаччини.

 
Сообщают Скандалы