В Україні створять реєстр постраждалих від агресії РФ дітей — Рада ухвалила закон

В Україні створять реєстр постраждалих від агресії РФ дітей — Рада ухвалила закон

08.10.2024 16:15

Укрінформ

Верховна Рада ухвалила Закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України».

Про це повідомила у співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Геращнко, відповідний законопроєкт №9042-1 у другому читанні підтримали 232 депутати.

Ухвалений закон передбачає створення державного реєстру дітей, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації проти України, а також компенсації дитині за шкоду життю та здоров’ю у зв’язку зі збройною агресією РФ, які будуть здійснюватися за рахунок репарацій та міжнародної фінансової допомоги.

Читайте також: Україна розслідує близько 4000 справ про воєнні злочини Росії щодо дітейКостін

Згідно з документом, гарантується надання постраждалій дитині соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб (психічних та психологічних розладів, насильство, втрата батьків або одного з них, примусова депортація, отримання інвалідності тощо).

Читайте також: Для ідентифікації та повернення українських дітей створюється база ДНК — ОП

Дітям, які постраждали від сексуального насильства або стали його свідками (очевидцями), гарантується медична і психологічна допомога та необхідні реабілітаційні заходи, постраждалим від збройної агресії — надання послуг з оздоровлення та відпочинку.

Як повідомлялося, станом на 1 червня в Україні за воєнні злочини проти дітей під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації засудили 31 особу, 54 — повідомили про підозру.

 
Сообщают Скандалы