Посол Японії: Відкриття у Києві Офісу JETRO спростить співпрацю бізнесменам обох країн

Посол Японії: Відкриття у Києві Офісу JETRO спростить співпрацю бізнесменам обох країн

Ексклюзив

08.10.2024 16:19

Укрінформ

Відкриття у Києві Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) спростить співпрацю бізнесменам обох країн і відкриє можливість реалізації багатьох проєктів.

Про це посол Японії Кунінорі Мацуда, який завершує дипломатичну місію в Україні, сказав у інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що на початку російської війни Японія надавала невідкладну гуманітарну, а потім фінансову допомогу та нелетальне оборонне обладнання за рахунок державних коштів, а потім частково у формі кредитних гарантій спільно зі Світовим банком. Однак в умовах затяжної війни виникла потреба у залученні до надання допомоги Україні приватного сектору Японії.

За його словами, JETRO, офіс якої незабаром з'явиться у Києві, здатна збирати інформацію про поточну ситуацію в Україні та потреби українських компаній і надавати її японським, а також знаходити партнерів для японських компаній на українському ринку для ведення нового бізнесу.

«Я хотів би порадити всім українським компаніям, які зацікавлені у веденні бізнесу з Японією: будь ласка, звертайтеся до JETRO. Я також хотів би попросити японські компанії підтримати Україну в економічній діяльності попри війну, зокрема через торгівлю, інвестиції або технічне співробітництво. Якщо ви бажаєте займатися економічною діяльністю, яка буде корисною як для України, так і для Японії, будь ласка, також звертайтеся до JETRO – багато чого буде можливо реалізувати», — сказав дипломат.

Читайте також: У будь-якій війні сторона, на яку напали, завжди піднімалась і перемагала — посол Японії

Відповідаючи на запитання, скільки японських компаній наразі зацікавлені в українському ринку, посол зазначив, що сотні компаній, які беруть участь у бізнес-семінарах JETRO та інших організацій, а також конкретні запити свідчать, що зацікавленість «дуже висока».

«Однак я вважаю, що японському та українському урядам усе ще потрібно в подальшому поліпшувати умови для заохочення діяльності приватних компаній», — зауважив Мацуда.

У цьому контексті він нагадав, що перегляд Конвенції про усунення подвійного оподаткування завершено, розпочався процес перегляду Угоди про захист інвестицій.

«Після оновлення вона забезпечуватиме більший захист для інвестицій обох країн. Ми над цим працюємо. Окрім того, серед речей, які ми попросили зробити український уряд, є, наприклад, реформа Митної служби. Ми вважаємо, що це матиме значний вплив, коли розпочнеться реальна торгівля та інвестиційна діяльність», — акцентував посол Японії.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна та Японія посилять співпрацю в галузі бізнесу завдяки підписанню угоди про захист інвестицій та відкриттю офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні.

 
Сообщают Скандалы