Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру

Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» повідомили про підозру

11.10.2024 10:11

Укрінформ

Командиру російської «козачої» бригади «Днепр» заочно повідомили про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж території України в поєднанні з розпалюванням національної ворожнечі.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури командиру так званої козачої бригади «Днепр», громадянину РФ заочно повідомлено про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України)», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний – колишній кадровий військовий ЗС РФ, який брав участь у російській збройній агресії на Кавказі і з 2008 року очолює асоціацію співробітників силових структур «Воїн».

З початку повномасштабного вторгнення РФ він бере участь в окупації територій України: у 2022 – 2023 роках був начальником так званого управління внутрішніх справ м. Мелітополя і Мелітопольського району окупаційної влади. Навесні 2023 року він створив і донині очолює так звану диверсійно-розвідувальну (козачу) бригаду «Днепр», учасники якої вчиняють терористичні дії на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини.

Одночасно підозрюваний здійснює пропагандистську діяльність, спрямовану проти основ національної безпеки України, у власному Телеграм-каналі, де закликає до поділу територій України та її «денацифікації».

Читайте також: Нацполіція оголосила підозру військовому РФ, який вбивав мешканців Бучі для розваги

Також у січні – березні 2024 року зі своєю фейковою «козачою» бригадою проводив на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини активну агітаційну діяльність за вибори Путіна у президенти РФ.

За скоєння вказаних злочинів передбачено до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється УСБУ у Вінницькій області.

Як повідомлялось, СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Катерині Агранович, яка продюсує фільми й серіали на підтримку російсько-української війни.

 
Сообщают Скандалы