Бюджет-2025 на медзабезпечення Сил оборони залишиться на цьогорічному рівні — Казмірчук

Бюджет-2025 на медзабезпечення Сил оборони залишиться на цьогорічному рівні — Казмірчук

Ексклюзив

11.10.2024 10:17

Укрінформ

Бюджет на медичне забезпечення Сил оборони в 2025 році залишиться на рівні поточного року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

«Зрозуміло, цифри я не називатиму. Втім, якщо говорити про початок повномасштабної військової агресії РФ, то у 2022-2023 роках, крім бюджетного фінансування, якого завжди не вистачає, ми отримали рекордну кількість гуманітарної допомоги. Вона була різноманітна: це обладнання, ліки, засоби захисту, індивідуальні аптечки, турнікети, наліпки і все інше. І коли потім в кінці року ми проаналізували, що ж ми отримали централізовано і децентралізовано — за рахунок благочинних організацій, міжнародної технічної допомоги, то зрозуміли, що потреба у медичному забезпеченні досить висока. Скажу, що фінансування на майбутній рік закладено у межах тих асигнувань, які були раніше», — розповів Казмірчук.

Читайте також: Лікарні Курської області не використовують для допомоги українським пораненим — Медсили ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у державному бюджеті на 2024 рік на галузь Міністерства оборони України загалом було передбачено 1 трильйон 164 мільярди 48 мільйонів 728 тисяч 400 гривень.

21 вересня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.

 
Сообщают Скандалы