Росія висунула голові СБУ Малюку ще одне обвинувачення через вибухи на Кримському мосту

Росія висунула голові СБУ Малюку ще одне обвинувачення через вибухи на Кримському мосту

13.10.2024 13:42

Укрінформ

У Росії голові Служби безпеки України Василю Малюку заочно висунули обвинувачення в організації теракту на Кримському мосту в 2023 році.

Про це повідомляє Крим. Реалії із посиланням на російське державне агентство ТАСС, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленнями кремлівського ЗМІ, російське обвинувачення класифікувало атаку на міст як «терористичний акт». Як стверджується, причиною для обвинувачення став підрив Керченського мосту влітку 2023 року.

Читайте також: СБУ — про підрив Керченського мосту в 2022 році: Використали 21 тонну вибухівки у тротиловому еквіваленті

Малюк у Росії заочно заарештований за іншим схожим звинуваченням – підривом Керченського мосту у 2022 році.

26 березня 2024 року глава СБУ заявив, що Україна «провела дві успішні операції в районі Керченського мосту».

Керченський міст з'єднує тимчасово окупований Крим із територією Росії. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року. Російська влада та силовики звинуватили у підривах українські спецслужби.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Малюка, СБУ під час першої спецоперації з підриву моста через Керченську протоку у жовтні 2022 року використала вантажівку з 21 т вибухівки, яка була загорнута у плівку такої товщини, щоб сканери у пунктах пропуску її не помітили.

Читайте також: Керченський міст має припинити своє існування — Кориневич в Гаазі

Вдруге підрив Кримського мосту стався за допомогою морських дронів Sea Baby.

Пізніше Малюк заявив, що Росія після його ураження українськими спецслужбами не використовує Керченський міст для постачання зброї.

 
Сообщают Скандалы