Під час виборів Росія, Іран та Китай намагатимуться спровокувати насильство у США — розвідка

Під час виборів Росія, Іран та Китай намагатимуться спровокувати насильство у США — розвідка

23.10.2024 08:52

Укрінформ

Росія, Китай та Іран намагаються втручатися у президентські вибори у США, щоб спровокувати насильство в країні.

Як повідомляє Голос Америки, про це заявило Управління директора національної розвідки США (DNI), передає Укрінформ.

«Іноземні суб'єкти — зокрема, Росія, Іран і Китай — як і раніше, шукають способи посилити розбіжності, щоб розділити американців і підірвати довіру до демократичної системи США. Це відповідає їхнім інтересам», — йдеться в документі.

За оцінкою DNI, Росія починає робити кроки, «спрямовані на розпалювання насильства» у США. Іран також «може спробувати спровокувати насильство» в країні.

Особливе занепокоєння в американської розвідки викликає те, що у період підрахунку голосів та підтвердження результатів голосування противники США «ймовірно, швидко створять неправдиві історії або поширюватимуть контент, який, на їхню думку, створить плутанину щодо виборів, наприклад, публікуючи неправдиві заяви про порушення на виборах».

Читайте також: Гарріс змінює стратегію передвиборчої кампанії через занепокоєння успіхами Трампа — Reuters

За словами неназваного співробітника американських спецслужб, Росія, Іран та Китай «намацавши слабини, почнуть просувати дезінформацію або розпалювати та посилювати протестні настрої та погрози» від моменту закриття виборчих дільниць і до 6 січня, коли результати президентських виборів мають бути підтверджені на спільному засіданні Конгресу.

«Ініційовані з-за кордону насильницькі протести, насильство чи фізичні погрози щодо працівників виборчих дільниць чи державних та місцевих посадових осіб можуть поставити під сумнів їхню здатність проводити сертифікацію і сам процес роботи колегії виборників. Особливо якщо вони створять умови, які перешкоджатимуть необхідному фізичному доступу до місць проведення виборів», — цитує видання слова співрозмовника.

Читайте також: У США запропонували нові правила захисту даних від хакерів з Китаю, Ірану та РФ

Як повідомляв Укрінформ, результати опитування Американської психологічної асоціації засвідчують, що більшість американців відчувають стрес у зв'язку з виборами.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада.

Фото: Getty Images

 
Сообщают Скандалы