Пентагон назвав відправку військ КНДР на війну проти України ознакою «відчаю» Москви

Пентагон назвав відправку військ КНДР на війну проти України ознакою «відчаю» Москви

25.10.2024 14:52

Укрінформ

Участь військ КНДР у війні проти України свідчить про відчай Москви. Також це рішення вплине на союзників у Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Як передає Укрінформ, про це заявила на брифінгу заступник речника Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє Міноборони США.

"Це дійсно підкреслює відчай РФ. Ви знаєте, використання солдатів КНДР, якщо вони колись вступлять у бій, я думаю, свідчить про те, що Путін не досяг своїх стратегічних цілей на полі бою", — сказала вона.

Сінгх повторила, що США відомо про відправку близько 3000 військових КНДР до РФ, але Пентагон не знає, що вони там роблять.

Читайте також: ГУР перехопило розмови російських військових, які готуються зустрічати солдатів КНДР

За її словами, якщо війська КНДР приєднаються до війни проти України, це, зокрема, дестабілізуватиме Індо-Тихоокеанський регіон.

"І, звісно, ​​це вплине на наших союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема на Республіку Корея… Якщо це так, що війська КНДР вступають у бій, вони будуть співучасниками війни з РФ. І це дуже серйозне питання. Це також підкреслює відчай Москви", — сказала Сінгх.

Водночас представниця Пентагону відмовилась коментувати, чи вдадуться США до прямих військових дій, якщо військові КНДР вступлять у війну в Україні.

Читайте також: Росія введе в зони бойових дій перших військових КНДР 27-28 жовтня — Зеленський

"Я не можу йти шляхом гіпотез, тому що наразі, що саме військові КНДР роблять у РФ, ще слід з’ясувати", — зазначила Сінгх.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

За даними розвідки, Пхеньян почав переправляти в РФ своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів. Північнокорейські війська дислокуються у Владивостоку, Уссурійську, Хабаровську та Благовєщенську.

Президент Володимир Зеленський заявив 22 жовтня, що Україна має інформацію про підготовку двох бригад з військових КНДР по 6000 солдатів.

Фото: flickr

 
Сообщают Скандалы